02.03.2021

Wspólne gotowanie dla dzieci

opublikowano: 2014-08-31 przez: Mika Ewelina

To było ostatnie spotkanie przy wspólnym gotowaniu w ramach ogólnopolskiej akcji charytatywnej Fundacji Między Niebem a Ziemią. W inicjatywie Smaki Nieba i Ziemi, w ciągu całego roku, wzięło udział ponad 50 prawników i biznesmenów, którzy spotykali się w kilkunastu restauracjach w Polsce na warsztatach kulinarnych. Tym razem, w Restauracji Morskiej w Sopocie, wziął w nich udział także Włodzimierz Chróścik – Dziekan Rady OIRP w Warszawie.

 

Na założenie kucharskiego fartucha, oprócz naszego Dziekana, dał się namówić również Michał Korwek, Dziekan Rady OIRP w Olsztynie. Był to niecodzienny widok, ale wszystkim przyświecał szczytny cel – pomoc podopiecznym Fundacji Między Niebem a Ziemią.


Dzięki poświęceniu osób, które włączyły się w tę akcję, już niebawem wydana zostanie specjalna książka kucharska z najlepszymi przepisami. Dochód z jej sprzedaży zostanie przeznaczony na pomoc  podopiecznym Fundacji. Aukcje odbędą się w całym kraju. 4 grudnia także w Warszawie, w Hotelu WESTIN. Zapraszamy do udziału!


Warsztaty kulinarne to już czwarta inicjatywa Fundacji. Wcześniej, za jej namową, prawnicy wydali m.in. kalendarze i audiobooki z bajkami, które również były cegiełkami.


Fundacja Między Niebem a Ziemią od kilu lat pomaga dzieciom chorym i niepełnosprawnym oraz ich rodzinom. W maju 2011 r. założyła ją Sylwia Zarzycka, radca prawny z Wrocławia. Chciałam pomagać innym  dla samej siebie  mówi Prezes Fundacji. Radość dawania jest piękniejsza niż otrzymywania, zaś kontakt z osobami, które nie mogą żyć pełnia życia, bo są chore – uwrażliwia. Sylwia Zarzycka z wielkim powodzeniem aktywuje środowisko prawnicze, by ci najbardziej potrzebujący, znaleźli wsparcie.

Prawo i praktyka

Przygody Radcy Antoniego

Odwiedź także

Nasze inicjatywy